Հարցազրույց բ.գ.թ., դոցենտ Ռենատա Լևոնի Մարկոսյանի հետ

Նյութի հեղինակ՝ Սուսաննա Սարգսյան

Որ՞ն է առողջ սնունդ ընդունելու կարևոր դրույքները

Սննդակարգը պետք է լինի բալանսավորված,հարուստ վիտամիններով,սննդարար նյութերով,բջջանքով:Հատկապես կարևոր է երեխաների սնունդը, այն պետք է հարուստ լինի սպիտակուցներով, քանի, որ նրանցով է պայմանաորված աճի պրոցեսներ:

Ինչպե՞ սնվել ճարպակալման ժամանակ:

Անհրաժեշտ է ընդունել հաճախակի կոտորակաին սնունդ, սահմանափակել հեշտ յուրացվող ածխաջրերի և ճարպերի օգտագործումը:

Ինչպե՞ս օգտագործել միրգը

Միրգը չի կարելի ուտել անմիջապես ճաշից հետո, այն կարելի է ուտել միայն քաղցած վիճակում, որպիսի չխանգարվեն օրգանիզմի համար կարևոր նյութերի ներծծումը, և այն նախընտրելի չի ուտել ուշ ժամերի:

Ինչպե՞ս սնվել քաշի դիֆիցիտի ժամանակ

Պետք է շեշտը դնել պարզ, հեշտ յուրացվող ածխաջրատների, շատ կալորիաներ պարունակող սնունդների վրա օրինակ բանան: Ինչպես նաև պետք է սնունդը հարուստ լինի սպիտակուցներով:

Ինչպե՞ս սննունդով լրացնել յոդի բավարար քանակը:

Սննդի մեջ անհրաժեշտ է ավելացնել յոդացվաց աղ:Ինչպես նաև պետքե շատ օգտագործել ծովամթերք, որն իր մեջ շատ մեծ քանակությամբ յոդ է պարունակում:

Թողնել մեկնաբանություն

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Design a site like this with WordPress.com
Get started